Hier kunt u inspiratie op doen om heerlijk te koken met uw eigen duurzame pompoenen

Eigen recepten van Nadia Saro

Pompoen Ovenschotel  (Hoofdgerecht  45 min + 15 oventijd voor 4 personen)


Ingrediënten

 

- 450 gr. Pompoenblokjes van een  ½ pompoen

- 800 gr. Aardappelen, kruimig

- 1 eetlepel olijfolie

- scheutje melk

- klontje boter

- 2 appels

- 300 gr. Spinazie

- 50 gr. Geraspte kaas

- 125 gr. Geitenkaas

- peper en zout

- ½ theelepel salie

- 2 rode uien, in ringen snijden


Bereiding

 

Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 15 min.

Verhit ondertussen de olie in een pan en voeg de uien en de pompoenblokjes toe.

Voeg wat salie en peper en zout toe en bak ze ongeveer 15 min. op zacht tot middelhoog vuur.

Verwarm de oven op 200 graden.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan, stamp ze fijn en voeg een scheut melk,

Boter en wat peper en zout toe en meng het goed.

Schep de stukjes geitenkaas door de puree. Doe de spinazie in etappes bij de pompoen en uien totdat alles geslonken is.

Schep daarna alles in een grote ovenschaal. Schep de puree over de appels en strijk de bovenkant glad.

Bestrooi met kaas en zet nog 15 min. in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.

 

Kikkererwten met pompoen


Ingrediënten

- fles of blik kikkererwten

- kerriepoeder

- peper en zout

- uien

- knoflook

- tomaten

- olie / zonnebloem


Bereiding

 

Fles/blik met kikkererwten laten uitlekken.

De kikkererwten bakken in een pan met olie, ongeveer 10 min.

De uien en tomaten klein snijden en meebakken.

De tomaten niet al te groot snijden en meebakken.

Zout en peper toevoegen, daarna 2 á 3 eetlepels kerrie toevoegen.

Een beetje water in de pan en 15 minuten laten koken.

 

Pompoen in blokjes snijden en in de oven doen op een ovenblad.

Wanneer het gaar is (met korstje) kan het uit de oven.

Intussen is de kerrie kikkererwten klaar, opscheppen en smakelijk eten.

 


Goulash met pompoen  (snelle en gezonde goulash met pompoen, paprika en paddenstoelen uit de oven)


Ingrediënten

 

- 400 tot 500 gr. Rundvleesreepjes

- 2 rode uien, in ringen

- 1 Pot gegrilde paprika (mag ook vers zijn)

- ½ pompoen

- 3 vastkokende aardappelen

- 200 gr champignons

- 1 eetlepel boter

- 1 eetlepel paprikapoeder

- peper en zout

- 375 gr tomatensaus  (frito)

 

Materiaal

Ovenschaal

 

Bereiding

 

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de pompoen in niet al te kleine stukken (blokjes)

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

Verhit de boter in een pan bak de rundvleesreepjes 1 minuut op hoog vuur.

Voeg de uiten, pompoen, aardappels en champignons toe en bak 5 minuutjes mee.

Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Vang het vocht op uit de pot met gegrilde paprika en voeg dit vocht toe.

Snijd de paprika's in reepjes en meng de goulash in de pan.

Schep alles in een ovenschaal en schenk de tomatensaus er over.

Zet de schaal 30 min. in de oven, zorg ervoor dat de goulash met uitdroogt,

Schep af en toe om of leg er halverwege en aluminiumfolie overheen.

Lekker met wat brood of aardappelpuree.


Recepten van 24kitchen